Kuřecí stehno v citronové marinádě

Výborné kuřecí stehno, které je příjemnou změnou k tradičně pečenému kuřecímu se solí, pepřem a kmínem. V marinádě stačí nechat naložené 1 hodinu, občas uzavíratelnou miskou zatřeste. Pokud chcete kuřecí stehna takto naložené grilovat, použijte grilovací misky nebo stehna zabalte do alobalu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Olej promícháme s citronovou kůrou a citronovou šťávou.
2.
Přidáme bazalku, sůl, pepř, rozmarýn. Stehno důkladně potřeme a dáme s marinádou do uzavíratelné misky. Použijte malou misku. Necháme naložené.
3.
Pečeme i s marinádou zakryté na 160 °C asi 1 hodinu a 15 minut. Ke konci pečení přepneme na gril a dopečeme kůži bez poklice do zezlátnutí.

Od: Ráďa 78, 5.9.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod 10 min vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 1 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 25 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
891.23 kcal
Protein
30.81 g
Sacharidy
z toho cukr
2.49 g
0.88 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
84.13 g
15.60 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama