Jestli také rádi zkoušíte nové a netradiční chutě, pak doporučuji vyzkoušet marinované pečené kuře na citronu a pomeranči. Kuře naložené v marinádě a vycpané citrusovými plody chutná po upečení opravdu velmi delikátně. Příloha může být rýže i vařené či pečené brambory.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Nejprve si namačkáme česnek do olivového oleje, nadrolíme tymián, rozmarýn a přidáme pepř a sůl dle chuti a pečlivě promícháme, až nám vznikne marináda.
Na kousky si nakrájíme citróny a pomeranče.
Kuře rozřízneme na páteři, abychom se dostali do něj, a vyřízneme hrudní kost. Pak si vyřízneme dírky do kůže kuřete tak, abychom se dostali pod ni až na maso.
Připravenou marinádu nalejeme na kuře a také vmasírujeme pod kůži.
Pod kůži následně vkládáme také kousky másla a na kousky nakrájený citron a pomeranč. Stačí 1 ks od pomeranče i citronu a zbytkem kuře obložíme.
Vložíme do trouby a pečeme cca 1,5 – 2 hod. na 165 °C. Nejprve nechte kuře přiklopené a půl hodiny před koncem ho odklopte a zesilte na 200 °C, aby se vytvořila křupavá kůrčička. Dobrou chuť!
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 857.93 kcal |
Protein: 46.91 g |
Sacharidy: 16.96 g |
z toho cukr: 7.22 g |
Tuk: 67.43 g |
z toho nas. MK: 9.26 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2334-marinovane-kure-pecene-na-citronu-a-pomeranci