Marinované kuře pečené na citronu a pomeranči

Jestli také rádi zkoušíte nové a netradiční chutě, pak doporučuji vyzkoušet marinované pečené kuře na citronu a pomeranči. Kuře naložené v marinádě a vycpané citrusovými plody chutná po upečení opravdu velmi delikátně. Příloha může být rýže i vařené či pečené brambory.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve si namačkáme česnek do olivového oleje, nadrolíme tymián, rozmarýn a přidáme pepř a sůl dle chuti a pečlivě promícháme, až nám vznikne marináda.
  2. Na kousky si nakrájíme citróny a pomeranče.
  3. Kuře rozřízneme na páteři, abychom se dostali do něj, a vyřízneme hrudní kost. Pak si vyřízneme dírky do kůže kuřete tak, abychom se dostali pod ni až na maso.
  4. Připravenou marinádu nalejeme na kuře a také vmasírujeme pod kůži.
  5. Pod kůži následně vkládáme také kousky másla a na kousky nakrájený citron a pomeranč. Stačí 1 ks od pomeranče i citronu a zbytkem kuře obložíme.
  6. Vložíme do trouby a pečeme cca 1,5 – 2 hod. na 165 °C. Nejprve nechte kuře přiklopené a půl hodiny před koncem ho odklopte a zesilte na 200 °C, aby se vytvořila křupavá kůrčička. Dobrou chuť!

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 857.93 kcal | Protein: 46.91 g | Sacharidy: 16.96 g | z toho cukr: 7.22 g | Tuk: 67.43 g | z toho nas. MK: 9.26 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2334-marinovane-kure-pecene-na-citronu-a-pomeranci