Kachní pečínka

Pečená kachna patří ke slavnostnímu obědu už od nepaměti. Výbornou pečínku si můžete připravit s různou přílohou a zachutná i po studenu. Na přípravu si vyhraďte dost času, nejlépe se pečeně připravuje přes noc.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kachnu omyjte a zbavte případného špatně vytrhaného peří. Dobře osolíme, sůl vetřete zevnitř i zvenčí kachny.
2.
Posypeme z obou stran kmínem a vložíme do velkého pekáče. Necháme asi čtvrt hodiny v pokojové teplotě.
3.
Rozehřejeme troubu na 250 stupňů, kachnu podlijeme vodou a vložíme do trouby.
4.
Nastavíme teplotu na 100 stupňů a pečeme 3 hodiny, prsy dolů. Neotevíráme troubu ani pekáč.
5.
Po 3 hodinách kachnu otočíme a pečeme další 3 hodiny. Pak odklopíme víko, zapneme menší stupeň grilování a dopečeme do zlatova. Při dopékání stále poléváme výpekem.

Od: Iva V, 15.4.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 6 hod 40 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 43 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, drůbeží maso, Vánoce, velikonoce, pečení, low carb

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,412.38 kcal
Protein
44.60 g
Sacharidy
z toho cukr
2.23 g
0.02 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
136.12 g
36.68 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.