Zapékané krůtí s anglickou slaninou

Výborný sváteční oběd, kdy proměníte občas suchá krůtí prsa na dokonalou šťavnatou pochoutku plnou chutí a vůní. Zapékané krůtí chutná nejlépe s hranolky, opékanými brambory nebo bramborovou kaší.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Krůtí prsa nakrájíme na tenké plátky. Z obou stran osolíme a opepříme. Vložíme do pekáče na sádlo a nakrájenou cibuli. Okořeníme paprikou a grilovacím kořením.
2.
Poklademe plátky anglické slaniny a na kolečka nakrájenými rajčaty.
3.
Smícháme rajčatový protlak, smetanu, cukr, sůl a pepř a maso podlijeme.
4.
Pečeme na 140 °C 1,5 h pod poklicí. Odklopíme poklici, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme pod grilem. Pokud by cibule pustila více šťávy, před zapékáním odlijte část přebytečné tekutiny.

Od: Ráďa 78, 5.1.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
1 hod 30 min vaření
1 hod 50 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 27 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, drůbeží maso, pečení, low carb, bezlepkové
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
622.72 kcal
Protein
58.94 g
Sacharidy
z toho cukr
13.94 g
11.56 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
35.53 g
17.34 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama