Zapékané krůtí s anglickou slaninou
Výborný sváteční oběd, kdy proměníte občas suchá krůtí prsa na dokonalou šťavnatou pochoutku plnou chutí a vůní. Zapékané krůtí chutná nejlépe s hranolky, opékanými brambory nebo bramborovou kaší.
Reklama
Postup přípravy
1.
Krůtí prsa nakrájíme na tenké plátky. Z obou stran osolíme a opepříme. Vložíme do pekáče na sádlo a nakrájenou cibuli. Okořeníme paprikou a grilovacím kořením.
2.
Poklademe plátky anglické slaniny a na kolečka nakrájenými rajčaty.
3.
Smícháme rajčatový protlak, smetanu, cukr, sůl a pepř a maso podlijeme.
4.
Pečeme na 140 °C 1,5 h pod poklicí. Odklopíme poklici, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme pod grilem. Pokud by cibule pustila více šťávy, před zapékáním odlijte část přebytečné tekutiny.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
622.72 kcal |
Protein |
58.94 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
13.94 g
11.56 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
35.53 g
17.34 g
|
Reklama
Reklama