Zapékané krůtí s anglickou slaninou

Výborný sváteční oběd, kdy proměníte občas suchá krůtí prsa na dokonalou šťavnatou pochoutku plnou chutí a vůní. Zapékané krůtí chutná nejlépe s hranolky, opékanými brambory nebo bramborovou kaší.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Krůtí prsa nakrájíme na tenké plátky. Z obou stran osolíme a opepříme. Vložíme do pekáče na sádlo a nakrájenou cibuli. Okořeníme paprikou a grilovacím kořením.
  2. Poklademe plátky anglické slaniny a na kolečka nakrájenými rajčaty.
  3. Smícháme rajčatový protlak, smetanu, cukr, sůl a pepř a maso podlijeme.
  4. Pečeme na 140 °C 1,5 h pod poklicí. Odklopíme poklici, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme pod grilem. Pokud by cibule pustila více šťávy, před zapékáním odlijte část přebytečné tekutiny.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 622.72 kcal | Protein: 58.94 g | Sacharidy: 13.94 g | z toho cukr: 11.56 g | Tuk: 35.53 g | z toho nas. MK: 17.34 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3324-zapekane-kruti-s-anglickou-slaninou