Kachní pečínka

Pečená kachna patří ke slavnostnímu obědu už od nepaměti. Výbornou pečínku si můžete připravit s různou přílohou a zachutná i po studenu. Na přípravu si vyhraďte dost času, nejlépe se pečeně připravuje přes noc.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Kachnu omyjte a zbavte případného špatně vytrhaného peří. Dobře osolíme, sůl vetřete zevnitř i zvenčí kachny.
  2. Posypeme z obou stran kmínem a vložíme do velkého pekáče. Necháme asi čtvrt hodiny v pokojové teplotě.
  3. Rozehřejeme troubu na 250 stupňů, kachnu podlijeme vodou a vložíme do trouby.
  4. Nastavíme teplotu na 100 stupňů a pečeme 3 hodiny, prsy dolů. Neotevíráme troubu ani pekáč.
  5. Po 3 hodinách kachnu otočíme a pečeme další 3 hodiny. Pak odklopíme víko, zapneme menší stupeň grilování a dopečeme do zlatova. Při dopékání stále poléváme výpekem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,411.18 kcal | Protein: 44.53 g | Sacharidy: 1.75 g | z toho cukr: 0.07 g | Tuk: 136.33 g | z toho nas. MK: 36.71 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1591-kachni-pecinka