Kachní pečínka se zelím a bramborovým knedlíkem je samozřejmě chuťově nenahraditelná, ale znamená dlouhé pečení a slavnostní příležitost, kdy se sejde celá rodina. Pro nedělní oběd je tak vhodnější menší drůbež v podobné úpravě.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Kuře opláchneme a necháme okapat. Zvenčí i zevnitř do něj vetřeme sůl a trochu opepříme. Část kmínu nasypeme dovnitř, vetší částí posypeme kuřecí pečínku.
Vložíme do pekáče s malým množstvím oleje a cibulemi nakrájenými na kostičky. Nepodléváme.
Pečeme na 140 stupňů asi 2 hodiny, kuře leží na prsou. Poté odklopíme, zapneme gril a dopečeme kůži dozlatova z obou stran.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 730.53 kcal |
Protein: 46.64 g |
Sacharidy: 12.21 g |
z toho cukr: 2.40 g |
Tuk: 55.22 g |
z toho nas. MK: 3.21 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2294-kure-a-la-kachna