Kuře a la kachna

Kachní pečínka se zelím a bramborovým knedlíkem je samozřejmě chuťově nenahraditelná, ale znamená dlouhé pečení a slavnostní příležitost, kdy se sejde celá rodina. Pro nedělní oběd je tak vhodnější menší drůbež v podobné úpravě.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuře opláchneme a necháme okapat. Zvenčí i zevnitř do něj vetřeme sůl a trochu opepříme. Část kmínu nasypeme dovnitř, vetší částí posypeme kuřecí pečínku.
  2. Vložíme do pekáče s malým množstvím oleje a cibulemi nakrájenými na kostičky. Nepodléváme.
  3. Pečeme na 140 stupňů asi 2 hodiny, kuře leží na prsou. Poté odklopíme, zapneme gril a dopečeme kůži dozlatova z obou stran.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 730.53 kcal | Protein: 46.64 g | Sacharidy: 12.21 g | z toho cukr: 2.40 g | Tuk: 55.22 g | z toho nas. MK: 3.21 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2294-kure-a-la-kachna