Pečená kachna s jablky a hruškou

Pečená kachna je výborný sváteční oběd pro celou rodinu. Začněte s pečením ráno a přidejte jablka a hrušku. Dokonale si pochutnáte.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Kachnu opláchneme a pečlivě osolíme. Sůl vtírejte zevnitř i zvenčí, po celé ploše. Nechejte 10 minut v pokojové teplotě.
  2. Poté nasypte kmín, opět ze všech stran i zevnitř.
  3. Kachnu položte na prsa do pekáče a podlijte 1 dcl vody.
  4. Rozehřejte troubu na maximum. Ke kachně přidejte omytá a rozkrájená jablka a hrušku, zbavená jadřince.
  5. Kachnu zavřete víkem a vložte do rozehřáté trouby. Snižte teplotu na 110 stupňů a pečte 2,5 hodiny. Poté otočte kachnu a pečte další 2 hodiny.
  6. Po uplynutí doby odklopte víko a přepněte na grilování. Polejte kachnu výpekem a dopečte kůži do zlatova.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,463.39 kcal | Protein: 44.98 g | Sacharidy: 12.60 g | z toho cukr: 9.29 g | Tuk: 136.70 g | z toho nas. MK: 36.75 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2256-pecena-kachna-s-jablky-a-hruskou