Upéci kachnu je časově náročné. Přesto se výborného kachního masa nemusíte vzdávat. Výborně chutnají i samostatně pečená kachní stehna. Samozřejmě nesmí chybět červené zelí a houskový knedlík.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Kachní stehna omyjeme, dobře osolíme a posypeme kmínem. Dáme do pekáče a podlijeme vodou. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů asi 2 hodiny. V průběhu pečení otočíme. Nejprve jsme pekli stehna stranou s masem dolů, pak otáčíme a dopékáme masem nahoru. Nakonec odklopíme pekáč a dopékáme kůži do zlatova, při dopékání přeléváme výpekem.
Červené zelí dáme do hrnce, podlijeme do 2/3 vodou a dusíme skoro do měkka. Asi za 20 minut je zelí téměř měkké.
Jablko nastrouháme a přidáme do hrnce se zelím, promícháme.
Nastrouhanou bramboru smícháme v misce s moukou a vmícháme do zelí. Tím zelí zahustíme.
Cibuli nakrájenou nadrobno opečeme na sádle do zlatova a vmícháme do zelí.
Ochutíme cukrem a můžeme podávat spolu s kachními stehny a knedlíkem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 2,027.44 kcal |
Protein: 115.76 g |
Sacharidy: 74.77 g |
z toho cukr: 33.97 g |
Tuk: 139.12 g |
z toho nas. MK: 42.10 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1599-pecena-kachni-stehna-s-cervenym-zelim