Pečená kachní stehna s červeným zelím

Upéci kachnu je časově náročné. Přesto se výborného kachního masa nemusíte vzdávat. Výborně chutnají i samostatně pečená kachní stehna. Samozřejmě nesmí chybět červené zelí a houskový knedlík.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Kachní stehna omyjeme, dobře osolíme a posypeme kmínem. Dáme do pekáče a podlijeme vodou. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů asi 2 hodiny. V průběhu pečení otočíme. Nejprve jsme pekli stehna stranou s masem dolů, pak otáčíme a dopékáme masem nahoru. Nakonec odklopíme pekáč a dopékáme kůži do zlatova, při dopékání přeléváme výpekem.
  2. Červené zelí dáme do hrnce, podlijeme do 2/3 vodou a dusíme skoro do měkka. Asi za 20 minut je zelí téměř měkké.
  3. Jablko nastrouháme a přidáme do hrnce se zelím, promícháme.
  4. Nastrouhanou bramboru smícháme v misce s moukou a vmícháme do zelí. Tím zelí zahustíme.
  5. Cibuli nakrájenou nadrobno opečeme na sádle do zlatova a vmícháme do zelí.
  6. Ochutíme cukrem a můžeme podávat spolu s kachními stehny a knedlíkem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 2,027.44 kcal | Protein: 115.76 g | Sacharidy: 74.77 g | z toho cukr: 33.97 g | Tuk: 139.12 g | z toho nas. MK: 42.10 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1599-pecena-kachni-stehna-s-cervenym-zelim