Není nad to mít oběd hotový v jednom pekáči. Pro tento recept můžete využít jakékoliv drůbeží maso.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Troubu dáme předehřát na 175 °C.
Pekáč vymažeme přepuštěným máslem (ghí), poklademe zelím a posypeme kmínem.
Kuřecí maso omyjeme, osolíme a opepříme dle chuti. Rozetřeme na něj sladkou papriku a na spodní část kuřecího masa nasypeme majoránku.
Ochucené kuřecí maso vložíme na pekáč a na každé stehno položíme půl lžíce přepuštěného másla (ghí).
Pekáč se stehny vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zakryté 1,5 hodiny. Poté pekáč vytáhneme z trouby, stehna otočíme a zakryté pečeme ještě dalších 40 minut. Poté pekáč opět vytáhneme z trouby, stehna znova otočíme a pečeme ODKRYTÉ ještě 20 minut.
Můžeme podávat s vařenými brambory, knedlíky nebo jen tak.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 453.92 kcal |
Protein: 31.73 g |
Sacharidy: 2.57 g |
z toho cukr: 2.28 g |
Tuk: 33.16 g |
z toho nas. MK: 10.12 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2015-kureci-maso-pecene-na-kyselem-zeli