Kuřecí maso pečené na kyselém zelí

Není nad to mít oběd hotový v jednom pekáči. Pro tento recept můžete využít jakékoliv drůbeží maso.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Troubu dáme předehřát na 175 °C.
  2. Pekáč vymažeme přepuštěným máslem (ghí), poklademe zelím a posypeme kmínem.
  3. Kuřecí maso omyjeme, osolíme a opepříme dle chuti. Rozetřeme na něj sladkou papriku a na spodní část kuřecího masa nasypeme majoránku.
  4. Ochucené kuřecí maso vložíme na pekáč a na každé stehno položíme půl lžíce přepuštěného másla (ghí).
  5. Pekáč se stehny vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zakryté 1,5 hodiny. Poté pekáč vytáhneme z trouby, stehna otočíme a zakryté pečeme ještě dalších 40 minut. Poté pekáč opět vytáhneme z trouby, stehna znova otočíme a pečeme ODKRYTÉ ještě 20 minut.
  6. Můžeme podávat s vařenými brambory, knedlíky nebo jen tak.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 453.92 kcal | Protein: 31.73 g | Sacharidy: 2.57 g | z toho cukr: 2.28 g | Tuk: 33.16 g | z toho nas. MK: 10.12 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2015-kureci-maso-pecene-na-kyselem-zeli