Kuře na zelí a s červenou řepou

Jednoduše připravená dobrota, kterou pečete najednou v pekáči. Chutná s bramborovým knedlíkem, ale můžete si ji dát i zcela bez přílohy.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Cibule nakrájíme na kostičky a vložíme do pekáče se sádlem. Kuře naporcujeme na čtvrtiny. Rychle orestujeme na plotně cibuli, vložíme kyselé zelí, po celé ploše a pocukrujeme. (U některého typu zelí není cukr třeba, záleží na kyselosti.)
  2. Okrájíme červené řepy a nakrájíme na menší kousky. Vložíme na zelí.
  3. Kuře nakrájíme na čtvrtiny, okořeníme solí, pepřem, kmínem a sladkou paprikou. Vložíme na zelí a řepu.
  4. Mírně podlijeme a dáme péct na 160 °C na 1,5 hodiny. Na konci pečení můžeme odklopit pekáč a dopéci pod grilem do zezlátnutí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 725.43 kcal | Protein: 49.33 g | Sacharidy: 25.03 g | z toho cukr: 16.49 g | Tuk: 44.88 g | z toho nas. MK: 5.06 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2954-kure-na-zeli-a-s-cervenou-repou