Krůta s houbami a smetanou

Tradiční pečená krůta je jistě výborná, ale zkuste vyzkoušet, jak chutná se smetanovou omáčkou, houbami a olivami. Můžete ji servírovat s rýží, brambory i knedlíkem.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Krůtí stehna omyjeme a z obou stran okořeníme. Necháme chvíli v pokojové teplotě.
  2. Nakrájíme cibule na proužky a papriky na menší kousky. Sušené houby povaříme v mléce.
  3. Rozehřejeme v pekáči sádlo a přidáme cibuli. Orestujeme. Přidáme papriky a olivy. Z hub odlejeme asi polovinu mléka, zbytek mléka i s povařenými houbami nalijeme do pekáče.
  4. Přidáme krůtí stehna, podlijeme trochou vody a přikryjeme poklicí.
  5. Pečeme na 180 stupňů asi 2,5 hodiny.
  6. Poté odklopíme víko a vlijeme sladkou smetanu. Už nepečeme. Můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 856.07 kcal | Protein: 64.21 g | Sacharidy: 23.29 g | z toho cukr: 15.92 g | Tuk: 59.66 g | z toho nas. MK: 28.38 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1948-kruta-s-houbami-a-smetanou