Pomalu pečená krůtí palička

Výborná krůtí pečeně, která se nevysuší. Zachutná s bramborovou přílohou, rýží i po studenu s pečivem nebo se salátem. Nejlépe se peče k večeru a se zapnutým časovačem na troubě.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Krůtí maso omyjeme a připravíme si zapékací mísu.
2.
V misce smícháme olej, koření a prolisovaný česnek. Štětečkem natíráme směs na krůtu ze všech stran. Necháme 1 hodinu v pokojové teplotě.
3.
Rozehřejeme troubu na 140 stupňů a pečeme 4 hodiny. Mezitím jednou otočíme. Používám časovač a peču většinou přes noc, nechám pak v teplé troubě do rána.
4.
Poté zapneme gril s cirkulací vzduchu, odklopíme poklici a dopečeme kůži do zlatova.

Od: Iva V, 9.8.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 4 hod 20 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 22 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, drůbeží maso, pečení, low carb

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
340.85 kcal
Protein
34.29 g
Sacharidy
z toho cukr
1.80 g
0.66 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
24.39 g
5.01 g

Detailní rozpis podle ingrediencí