Výborná krůtí pečeně, která se nevysuší. Zachutná s bramborovou přílohou, rýží i po studenu s pečivem nebo se salátem. Nejlépe se peče k večeru a se zapnutým časovačem na troubě.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Krůtí maso omyjeme a připravíme si zapékací mísu.
V misce smícháme olej, koření a prolisovaný česnek. Štětečkem natíráme směs na krůtu ze všech stran. Necháme 1 hodinu v pokojové teplotě.
Rozehřejeme troubu na 140 stupňů a pečeme 4 hodiny. Mezitím jednou otočíme. Používám časovač a peču většinou přes noc, nechám pak v teplé troubě do rána.
Poté zapneme gril s cirkulací vzduchu, odklopíme poklici a dopečeme kůži do zlatova.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 337.22 kcal |
Protein: 34.16 g |
Sacharidy: 1.46 g |
z toho cukr: 0.53 g |
Tuk: 24.45 g |
z toho nas. MK: 5.96 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1846-pomalu-pecena-kruti-palicka