Pomalu pečená krůtí palička

Výborná krůtí pečeně, která se nevysuší. Zachutná s bramborovou přílohou, rýží i po studenu s pečivem nebo se salátem. Nejlépe se peče k večeru a se zapnutým časovačem na troubě.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Krůtí maso omyjeme a připravíme si zapékací mísu.
  2. V misce smícháme olej, koření a prolisovaný česnek. Štětečkem natíráme směs na krůtu ze všech stran. Necháme 1 hodinu v pokojové teplotě.
  3. Rozehřejeme troubu na 140 stupňů a pečeme 4 hodiny. Mezitím jednou otočíme. Používám časovač a peču většinou přes noc, nechám pak v teplé troubě do rána.
  4. Poté zapneme gril s cirkulací vzduchu, odklopíme poklici a dopečeme kůži do zlatova.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 337.22 kcal | Protein: 34.16 g | Sacharidy: 1.46 g | z toho cukr: 0.53 g | Tuk: 24.45 g | z toho nas. MK: 5.96 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1846-pomalu-pecena-kruti-palicka