Dušený králík na zelenině

Králík se nejčastěji připravuje jako pečeně. Méně známá je úprava dušením s nejrůznějšími omáčkami. S králíkem je u nás oblíbená zeleninová omáčka na způsob svíčkové. Ke králíkovi nesmí chybět knedlík.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Nakrájenou cibulku osmažíme na sádle. Králíka okořeníme a osolíme 1 lžičkou soli. Opečeme na sádle a cibulce z jedné strany zprudka a otočíme. Podlijeme vodou.
  2. Přidáme očištěnou mrkev a petržel, nakrájené na menší špalíky. Dusíme na mírném ohni hodinu až hodinu a půl, doléváme vodu.
  3. Jakmile je maso měkké, dáme maso stranou a tyčovým mixérem promixujeme obsah v hrnci. Vznikne krémová nadýchaná omáčka, která se nemusí zahušťovat. Přidáme druhou lžičku soli a vlijeme smetanu, krátce prohřejeme a můžeme podávat. Je lepší maso z kosti obrat a podávat kousky masa s omáčkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 563.53 kcal | Protein: 50.92 g | Sacharidy: 27.67 g | z toho cukr: 16.57 g | Tuk: 24.84 g | z toho nas. MK: 10.52 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1479-duseny-kralik-na-zelenine