Králík pečený na zelenině

Králík pečený s kořenovou zeleninou je vynikající způsob přípravy tohoto lahodného masíčka. Naše rodina se po něm může utlouct.

Ingredience

Jako příloha

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Králíka pečlivě očistíme, naporcujeme a osolíme. Na dno pekáče nalijeme olej nebo rozprostřeme kousky sádla. Na to poklademe porce králíka. My někdy pečeme králíka spolu s kouskem bůčku, maso se nevysuší. Pokud chcete pokrm dietnější, pečte pouze králičí maso.
2.
Maso posypeme kmínem a přidáme i další koření. Přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, cibuli na proužky a česnek na plátky. Mírně podlijeme, zakryjeme a pečeme asi hodinu na 190 stupňů. Poté pekáč odkryjeme, přidáme na teplotě a dopékáme ještě alespoň půl hodiny dozlatova.
3.
Podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným zelím.

Od: Šárka75, 26.8.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 hod 20 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 102 Kč
Kategorie: hlavní chod, pečení

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
772.09 kcal
Protein
67.71 g
Sacharidy
z toho cukr
97.39 g
20.15 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.41 g
2.46 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.