Králík pečený s kořenovou zeleninou je vynikající způsob přípravy tohoto lahodného masíčka. Naše rodina se po něm může utlouct.
Ingredience (6 x porce)
Jako příloha
Postup přípravy
Králíka pečlivě očistíme, naporcujeme a osolíme. Na dno pekáče nalijeme olej nebo rozprostřeme kousky sádla. Na to poklademe porce králíka. My někdy pečeme králíka spolu s kouskem bůčku, maso se nevysuší. Pokud chcete pokrm dietnější, pečte pouze králičí maso.
Maso posypeme kmínem a přidáme i další koření. Přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, cibuli na proužky a česnek na plátky. Mírně podlijeme, zakryjeme a pečeme asi hodinu na 190 stupňů. Poté pekáč odkryjeme, přidáme na teplotě a dopékáme ještě alespoň půl hodiny dozlatova.
Podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným zelím.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 774.34 kcal |
Protein: 68.01 g |
Sacharidy: 89.06 g |
z toho cukr: 11.57 g |
Tuk: 13.34 g |
z toho nas. MK: 3.18 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1908-kralik-peceny-na-zelenine