Králík pečený na zelenině

Králík pečený s kořenovou zeleninou je vynikající způsob přípravy tohoto lahodného masíčka. Naše rodina se po něm může utlouct.

Ingredience (6 x porce)

Jako příloha

Postup přípravy

  1. Králíka pečlivě očistíme, naporcujeme a osolíme. Na dno pekáče nalijeme olej nebo rozprostřeme kousky sádla. Na to poklademe porce králíka. My někdy pečeme králíka spolu s kouskem bůčku, maso se nevysuší. Pokud chcete pokrm dietnější, pečte pouze králičí maso.
  2. Maso posypeme kmínem a přidáme i další koření. Přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, cibuli na proužky a česnek na plátky. Mírně podlijeme, zakryjeme a pečeme asi hodinu na 190 stupňů. Poté pekáč odkryjeme, přidáme na teplotě a dopékáme ještě alespoň půl hodiny dozlatova.
  3. Podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným zelím.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 774.34 kcal | Protein: 68.01 g | Sacharidy: 89.06 g | z toho cukr: 11.57 g | Tuk: 13.34 g | z toho nas. MK: 3.18 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1908-kralik-peceny-na-zelenine