Králík à la kuře na paprice je lahodný a aromatický pokrm, který spojuje jemné maso králíka s bohatou smetanovou omáčkou. Tento recept je skvělou alternativou k tradičnímu kuřecímu masu a nabízí jedinečnou chuť, která potěší i ty nejnáročnější labužníky. Díky jednoduchému postupu a přístupným surovinám je tento pokrm ideální jak pro víkendové rodinné obědy, tak pro oslavy. Podávejte s knedlíky nebo těstovinami a užijte si lahodnou kombinaci chutí!
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova.
Přidáme králičí stehna a orestujeme je ze všech stran, dokud nezezlátnou.
Posypeme maso sladkou a pálivou paprikou a krátce promícháme.
Přilijeme vývar tak, aby bylo maso ponořené, a necháme povařit, dokud maso nezměkne. To může trvat přibližně 30–40 minut.
Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho z pánve a dáme stranou.
Do pánve přidáme smetanu a promícháme. Poté omáčku zahustíme moukou a rozmícháme dohladka.
Ochutíme solí a pepřem podle chuti.
Maso vložíme zpět do omáčky a podáváme s těstovinami nebo knedlíky. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 482.24 kcal |
Protein: 52.32 g |
Sacharidy: 11.51 g |
z toho cukr: 4.91 g |
Tuk: 25.08 g |
z toho nas. MK: 11.52 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4307-kralik-a-la-kure-na-paprice