Králík à la kuře na paprice

Králík à la kuře na paprice je lahodný a aromatický pokrm, který spojuje jemné maso králíka s bohatou smetanovou omáčkou. Tento recept je skvělou alternativou k tradičnímu kuřecímu masu a nabízí jedinečnou chuť, která potěší i ty nejnáročnější labužníky. Díky jednoduchému postupu a přístupným surovinám je tento pokrm ideální jak pro víkendové rodinné obědy, tak pro oslavy. Podávejte s knedlíky nebo těstovinami a užijte si lahodnou kombinaci chutí!

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidáme králičí stehna a orestujeme je ze všech stran, dokud nezezlátnou.
  3. Posypeme maso sladkou a pálivou paprikou a krátce promícháme.
  4. Přilijeme vývar tak, aby bylo maso ponořené, a necháme povařit, dokud maso nezměkne. To může trvat přibližně 30–40 minut.
  5. Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho z pánve a dáme stranou.
  6. Do pánve přidáme smetanu a promícháme. Poté omáčku zahustíme moukou a rozmícháme dohladka.
  7. Ochutíme solí a pepřem podle chuti.
  8. Maso vložíme zpět do omáčky a podáváme s těstovinami nebo knedlíky. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 482.24 kcal | Protein: 52.32 g | Sacharidy: 11.51 g | z toho cukr: 4.91 g | Tuk: 25.08 g | z toho nas. MK: 11.52 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4307-kralik-a-la-kure-na-paprice