Králík na špeku a česneku
Recept našich babiček a výborná pochoutka. Tradiční pečený králík s bramborovým knedlíkem a špenátem.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Králíka opláchneme a připravíme si velký uzavíratelný pekáč. Do misky dáme olej, přidáme sůl, kmíny a prolisovaný česnek.
- Králíka důkladně potřeme směsí zevnitř i zvenčí.
- Nakrájíme slaninu na kostičky. 1 – 2 hrsti kostiček dáme dovnitř, zbytek rozprostřeme na králíka a okolo.
- Podlijeme vývarem a dáme péct na 150 stupňů na 2,5 hodiny.
- Poté odklopíme, zvýšíme teplotu nebo přepneme na gril a dopečeme dozlatova.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 908.10 kcal |
Protein: 84.92 g |
Sacharidy: 2.14 g |
z toho cukr: 0.09 g |
Tuk: 62.78 g |
z toho nas. MK: 19.25 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2569-kralik-na-speku-a-cesneku