Králík na špeku a česneku

Recept našich babiček a výborná pochoutka. Tradiční pečený králík s bramborovým knedlíkem a špenátem.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Králíka opláchneme a připravíme si velký uzavíratelný pekáč. Do misky dáme olej, přidáme sůl, kmíny a prolisovaný česnek.
  2. Králíka důkladně potřeme směsí zevnitř i zvenčí.
  3. Nakrájíme slaninu na kostičky. 1 – 2 hrsti kostiček dáme dovnitř, zbytek rozprostřeme na králíka a okolo.
  4. Podlijeme vývarem a dáme péct na 150 stupňů na 2,5 hodiny.
  5. Poté odklopíme, zvýšíme teplotu nebo přepneme na gril a dopečeme dozlatova.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 908.10 kcal | Protein: 84.92 g | Sacharidy: 2.14 g | z toho cukr: 0.09 g | Tuk: 62.78 g | z toho nas. MK: 19.25 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2569-kralik-na-speku-a-cesneku