Králík na žampionech a olivách

Dušený králík je výborný se špagetami nebo jinou těstovinou. Méně tradiční omáčka je ze sterilovaných žampiónů a oliv. Je výborná a jistě si ji oblíbíte i ke kuřecímu masu.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Na 2 lžících sádla zpěníme nakrájenou cibulku. Králíka okořeníme 1 lžičkou soli, bazalkou, oreganem. Koření, které se nám nepodaří nasypat na králíka, nasypeme do hrnce. Králíka opečeme zprudka z jedné strany. Otočíme a podlijeme vodou.
  2. Ke králíkovi přidáme prolisovaný česnek. Dusíme hodinu nebo hodinu a půl. Až je maso měkké dáme králíka stranou. Obereme maso z kostí.
  3. Tyčovým mixérem promixujeme výpek s cibulí. Připravíme si 2 lžíce sádla a zpěníme 2 lžíce mouky. Do zásmažky pomalu naléváme promixovaný vývar. Přidáme žampiony a olivy překrojené na polovinu.
  4. Do omáčky vrátíme kousky králičího masa, přidáme rajčatový protlak a lžičku soli. Přilejeme smetanu a promícháme, můžeme podávat s těstovinami.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 654.74 kcal | Protein: 49.85 g | Sacharidy: 18.99 g | z toho cukr: 5.73 g | Tuk: 39.57 g | z toho nas. MK: 15.91 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1475-kralik-na-zampionech-a-olivach