Vepřová plec s paprikou, pórkem a pečenou dýní

Opět mám pro vás jeden recept doplněný o dýni Hokaido. Vyzkoušejte, dýňová sezóna ještě neskončila.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Vepřovou plec očistíme, odblaníme a nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji dozlatova.
  2. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, papriku nakrájenou na proužky, drcený kmín a chvíli restujeme. Zakápneme sojovou omáčkou, promícháme.
  3. Poté zalijeme vývarem nebo vroucí vodou s kostkou bujonu, jen aby bylo maso se zeleninou ponořené, a pozvolna dusíme.
  4. Mezitím si pečlivě omyjeme dýni, vydlabeme jadérka a pokrájíme na kostky.
  5. Dýňové kousky poklademe na plech vyložený pečícím papírem, zastříkneme olivovým olejem, osolíme a posypeme kořením dle libosti. Pečeme na 190 stupňů, dokud dýně nezměkne.
  6. Máme-li maso téměř měkké, přidáme k němu na kolečka nakrájený pórek. Malinko zahustíme rýžovou moukou rozmíchanou ve vodě, necháme provařit, mezitím nám zavadne pórek a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 336.53 kcal | Protein: 37.96 g | Sacharidy: 16.17 g | z toho cukr: 13.06 g | Tuk: 12.15 g | z toho nas. MK: 2.29 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2174-veprova-plec-s-paprikou-porkem-a-pecenou-dyni