Vepřová plec na smetaně, rýže

Plec na smetaně jsou plátky masa v jemné smetanové omáčce, která chutná po zelenině. Doporučuji připravovat v tlakovém hrnci, aby jsme si zkrátili dobu vaření.

Ingredience (4 x porce)

Příloha

Postup přípravy

  1. V tlakovém hrnci si rozehřejeme sádlo, vsypeme nakrájenou cibuli a slaninu na kostičky.
  2. Kořenovou zeleninu si nakrájíme a přidáme do hrnce společně s bobkovými listy.
  3. Plec si opláchneme, osolíme, opepříme a v hrnci opečeme ze všech stran. Poté zalijeme vodou, uzavřeme hrnec a zhruba 1 hodinu vaříme.
  4. Mezi tím si připravíme rýži. Rýži propláchneme pod horkou vodou, vyklopíme do hrnce a v poměru 1:2, zalijeme vodou. Osolíme, přidáme olej a vaříme dle návodu na obalu.
  5. Maso v hrnci vypneme, odpustíme přebytečný tlak. Vytáhneme maso, bobkové listy a vývar se zeleninou rozmixujeme tyčovým mixérem.
  6. V hrnku si rozmícháme mouku s mlékem a vlijeme do rozmixovaného vařícího vývaru. Provaříme zhruba 20 minut.
  7. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme hořčici, smetanu na zjemnění, cukr a citronovou šťávu.
  8. Můžeme podávat i s knedlíkem, těstovinami, ...

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 999.58 kcal | Protein: 42.18 g | Sacharidy: 78.58 g | z toho cukr: 9.55 g | Tuk: 57.70 g | z toho nas. MK: 24.12 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3002-veprova-plec-na-smetane-ryze