Vepřová plec na kari a pórku

Šťavnaté, měkké kousky vepřového masa ve smetanové omáčce s chutí po kari a pórku. Jako přílohu doporučuji vařenou rýži ale kdo má rád, může si omáčku dát i s knedlíkem.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Maso si opláchneme a nakrájíme na malé kostičky. Osolíme, opepříme.
  2. V hrnci si rozehřejeme olej, vložíme na kostky nakrájenou cibuli a restujeme.
  3. Zhruba po 5 minutách přidáme maso a ze všech stran ho důkladně opečeme.
  4. Přisypeme kari koření, rychle osmahneme a zalijeme vodou. Vlijeme sójovou omáčku, přivedeme k varu a pod poklicí dusíme zhruba 30 minut.
  5. Pórek si opláchneme, rozkrojíme na půl a nakrájíme na kousky. Po 30 ti minutách vložíme k masu a společně vaříme do úplného změknutí masa.
  6. Mouku si rozmícháme ve vodě, vlijeme k masu. Přilijeme smetanu a necháme provařit zhruba 10 minut.
  7. Podle chuti dokořeníme a můžeme podávat s vařenou rýží a při podávání posypeme nakrájeným pórkem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 597.62 kcal | Protein: 39.22 g | Sacharidy: 30.54 g | z toho cukr: 10.64 g | Tuk: 35.00 g | z toho nas. MK: 14.60 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3644-veprova-plec-na-kari-a-porku