Šťavnaté, měkké kousky vepřového masa ve smetanové omáčce s chutí po kari a pórku. Jako přílohu doporučuji vařenou rýži ale kdo má rád, může si omáčku dát i s knedlíkem.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
Maso si opláchneme a nakrájíme na malé kostičky. Osolíme, opepříme.
V hrnci si rozehřejeme olej, vložíme na kostky nakrájenou cibuli a restujeme.
Zhruba po 5 minutách přidáme maso a ze všech stran ho důkladně opečeme.
Přisypeme kari koření, rychle osmahneme a zalijeme vodou. Vlijeme sójovou omáčku, přivedeme k varu a pod poklicí dusíme zhruba 30 minut.
Pórek si opláchneme, rozkrojíme na půl a nakrájíme na kousky. Po 30 ti minutách vložíme k masu a společně vaříme do úplného změknutí masa.
Mouku si rozmícháme ve vodě, vlijeme k masu. Přilijeme smetanu a necháme provařit zhruba 10 minut.
Podle chuti dokořeníme a můžeme podávat s vařenou rýží a při podávání posypeme nakrájeným pórkem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 597.62 kcal |
Protein: 39.22 g |
Sacharidy: 30.54 g |
z toho cukr: 10.64 g |
Tuk: 35.00 g |
z toho nas. MK: 14.60 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3644-veprova-plec-na-kari-a-porku