Vepřové kostky na hlívě s uzeninou

Šťavnaté vepřové kousky masa v omáčce, která chutná po bylinkách, doplněná o hlívu a pikantní uzeninu. Podávat můžeme s rýží nebo pečenými brambory.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Maso si opláchneme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme.
  2. V hrnci si rozehřejeme sádlo, vsypeme na kousky nakrájenou cibuli a pečeme do tmavě hnědé barvy.
  3. Přidáme maso a opékáme ze všech stran, aby se nám maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté.
  4. Poté zalijeme vodou, přikryjeme poklicí, přivedeme k varu a vaříme do měkka zhruba 1 hodinu.
  5. V pánvi si rozehřejeme olej, vložíme na malé kousky nakrájené cigáro společně s kousky hlívy. Pražíme do zlatova. Během opékání přidáme tymián, medvědí česnek, osolíme a opepříme. Po opečení necháme stranou.
  6. V hrníčku si rozmícháme mouku s vodou a vytvoříme hladké těstíčko, které vlijeme do hrnce s měkkým masem. Zamícháme a ještě asi 15 minut provaříme.
  7. K masu přidáme opraženou hlívu s cigárem a bylinkami. Můžeme si část nechat stranou a při podávání nasypeme na maso. Promícháme, pokud je třeba dochutíme a můžeme podávat třeba s rýží.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 414.53 kcal | Protein: 39.76 g | Sacharidy: 7.34 g | z toho cukr: 1.94 g | Tuk: 25.35 g | z toho nas. MK: 4.05 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3458-veprove-kostky-na-hlive-s-uzeninou