Hořčicová omáčka k pečenému masu
- Přidat foto
-
Reklama
Výborná omáčka, která se hodí k nejrůznějším pečeným a restovaným masům. Důležité je důkladně osmahnout cibulku na základ k omáčce a nechat mírně zkaramelizovat cukr. Omáčku můžete podtrhnout pár kapkami citronové šťávy před podáváním.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve si uvaříme z masoxu bujon, kdo má připraven domácí vývar, samozřejmě použije ten. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a restujeme na rozehřátém másle a sádle. Důkladně mícháme a počkáme, dokud cibule nezačne mírně hnědnout.
2.
Poté přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Stále mícháme, hranice mezi dobře orestovanou a připálenou cibulí je velmi tenká. Přidáme mouku a necháme zrůžovět.
3.
Zalijeme vývarem a důkladně promícháme. Přivedeme k varu, přidáme hořčici, sůl, pepř.
4.
Ochutnáme, můžete přidat ocet nebo citronovou šťávu. Přecedíme.
5.
Znovu prohřejeme, vypneme a vmícháme smetanu.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 20 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 7 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
282.83 kcal |
Protein |
2.99 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
17.50 g
9.66 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
22.34 g
12.26 g
|
Reklama
Reklama