Hořčicová omáčka k pečenému masu

Výborná omáčka, která se hodí k nejrůznějším pečeným a restovaným masům. Důležité je důkladně osmahnout cibulku na základ k omáčce a nechat mírně zkaramelizovat cukr. Omáčku můžete podtrhnout pár kapkami citronové šťávy před podáváním.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si uvaříme z masoxu bujon, kdo má připraven domácí vývar, samozřejmě použije ten. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a restujeme na rozehřátém másle a sádle. Důkladně mícháme a počkáme, dokud cibule nezačne mírně hnědnout.
2.
Poté přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Stále mícháme, hranice mezi dobře orestovanou a připálenou cibulí je velmi tenká. Přidáme mouku a necháme zrůžovět.
3.
Zalijeme vývarem a důkladně promícháme. Přivedeme k varu, přidáme hořčici, sůl, pepř.
4.
Ochutnáme, můžete přidat ocet nebo citronovou šťávu. Přecedíme.
5.
Znovu prohřejeme, vypneme a vmícháme smetanu.

Od: Iva V, 12.9.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
282.83 kcal
Protein
2.99 g
Sacharidy
z toho cukr
17.50 g
9.66 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
22.34 g
12.26 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama