Svíčková omáčka
- Přidat foto
-
Reklama
Tato bohatá a aromatická omáčka je ideálním doplňkem k jemnému hovězímu masu. Následující jednoduchý postup vás provede přípravou této oblíbené české pochoutky, kterou si můžete vychutnat s rodinou a přáteli při společném obědě či večeři.
Reklama
Ingredience
Na ozdobu
Postup přípravy
1.
Nejprve si oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle mrkev, petržel a celer. Cibule a česnek nasekáme na drobné kousky.
2.
Rozpálíme olej v hlubokém hrnci a osmahneme cibuli dozlatova. Přidáme nastrouhanou mrkev, petržel a celer a společně restujeme asi 5 minut.
3.
Mezitím očistíme hovězí svíčkovou od případných blan a naporcujeme ji na steaky. Osolíme a opepříme podle chuti.
4.
Na pánvi rozpálíme máslo nebo sádlo a opečeme kousky svíčkové z obou stran dozlatova. Přidáme osmahnutou zeleninu a česnek. Přilijeme hovězí vývar a přidáme nové koření, černý pepř a bobkové listy.
5.
Pokud je třeba, přidáme trochu vody, aby maso bylo zakryté. Zakryjeme hrnec pokličkou a vaříme na mírném plameni asi 1,5 až 2 hodiny, dokud maso není měkké a dobře propečené.
6.
Poté vyjmeme maso z hrnce a uchováme ho na teplém místě. Odstavíme hrnec s omáčkou a vyjmeme z ní bobkové listy a nové koření.
7.
V hrnci rozpálíme máslo nebo sádlo, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání zpracujeme světlou jíšku.
8.
Postupně přilijeme smetanu a vaříme omáčku do zhoustnutí. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přidat trochu vody nebo vývaru.
9.
Omáčku dochutíme hořčicí, citronovou šťávou, cukrem, solí a pepřem podle chuti.
10.
Maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou. Omáčku můžeme ozdobit šlehačkou a brusinkami.
11.
Podáváme s houskovým knedlíkem a karlovarským knedlíkem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
35 min příprava 2 hod vaření 2 hod 35 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 106 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
609.81 kcal |
Protein |
33.78 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
21.24 g
10.59 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
43.42 g
21.66 g
|
Reklama
Reklama