Svíčková na smetaně bez špeku

Svíčková omáčka s hovězím masem a knedlíkem je klasikou české kuchyně. U nás doma ji děláme bez špeku. V případě, že ani vy nejste fanoušky špekové příchutě ve svíčkové omáčce, vyzkoušejte tento recept na svíčkovou omáčku bez špeku a uvidíte, že rozdíl téměř nepoznáte.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do hrnce si připravíme olivový olej a lžíci másla a vložíme nakrájené maso na větší kousky.
2.
Maso necháme zprudka opéct na oleji a mezitím si nakrájíme zeleninu.
3.
Zeleninu (mrkev, celer, petržel, cibuli) nestrouhám, pouze nakrájím, vložím do hrnce a nechám cca 10 min. dusit.
4.
Poté přidáme cukr a necháme zkaramelizovat a mezitím si připravíme vývar
5.
Cca po 5-10 min, přidáme hořčici, koření, ocet, vložíme do hrnce maso a zalijeme připraveným hovězím vývarem
6.
Rozehřejeme si troubu na 160 °C a vložíme hrnec do trouby cca na 2 hodiny.
7.
Nakonec vyndáme maso a bobkový list a vše rozmixujeme na hladkou omáčku. Pokud je potřeba zahustěte moukou a nechte ještě povařit aspoň 15 min.
8.
Nakonec omáčku dochutíme smetanou, špetkou soli a můžete podávat. Dobrou chuť.

Od: Marie, 10.11.2020

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
2 hod 30 min vaření
3 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 53 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, zelenina, bezlepkové
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
472.82 kcal
Protein
35.42 g
Sacharidy
z toho cukr
26.82 g
16.14 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
23.75 g
15.20 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama