K dušené vepřové kýtě se dá připravit nejrůznější množství omáček. Pak se hodí ke knedlíku, rýži i bramborům. Výborná omáčka je z jednoduchého bešamelového základu s přidáním hořčice.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky a okořeníme pepřem, kmínem a 1 lžičkou soli. Rozehřejeme v hrnci polovinu sádla, orestujeme cibuli. Přidáme maso a zprudka opečeme z obou stran. Podlijeme do dvou třetin vodou a zvolna dusíme asi 1 hodinu, pokud je třeba dolíváme vodu.
Až je maso měkké, scedíme vývar do hrnku.
V hrnci rozehřejeme 2 lžíce sádla a přisypeme mouku. Až přestane pěnit zalejeme mlékem. Stále mícháme a získáme hustou kaši. Na mírném ohni vaříme a do kaše postupně přiléváme vývar z masa, množství přilévaného vývaru je podle toho, jak chceme hustou omáčku. Dobře promícháme.
Až má omáčka potřebnou hustotu ochutíme 1 lžičkou soli a hořčicí.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 514.67 kcal |
Protein: 35.70 g |
Sacharidy: 15.75 g |
z toho cukr: 4.91 g |
Tuk: 33.74 g |
z toho nas. MK: 12.19 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1464-veprove-maso-s-horcicovou-omackou