Krkovice v hořčici a smetaně
Pomalu pečená krkovice se výborně doplňuje s chutí hořčice, česneku a smetany. Je možné ji podávat s těstovinami nebo rýží.
Ingredience (3 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Krkovici rozklepeme paličkou na maso. Z obou stran ji osolíme, opepříme, posypeme kmínem a paprikou.
- Na obě strany natřeme prolisovaný česnek a hořčici. Plátky naskládáme na sebe a necháme asi 15 minut v pokojové teplotě.
- Mezitím nakrájíme cibuli na kostičky. V pekáči rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a restujeme.
- Poté dáme plátky krkovičky, chvíli restujeme z obou stran. Podlijeme vodou a pečeme pod poklicí na 150 stupňů 2 hodiny. Kontrolujeme, podléváme.
- Po dvou hodinách přidáme sladkou smetanu (můžeme ji zahustit moukou, ale není nutné) a pečeme ještě asi 20 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 793.67 kcal |
Protein: 34.74 g |
Sacharidy: 11.18 g |
z toho cukr: 4.23 g |
Tuk: 68.20 g |
z toho nas. MK: 31.11 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2465-krkovice-v-horcici-a-smetane