Krkovice v hořčici a smetaně

Pomalu pečená krkovice se výborně doplňuje s chutí hořčice, česneku a smetany. Je možné ji podávat s těstovinami nebo rýží.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Krkovici rozklepeme paličkou na maso. Z obou stran ji osolíme, opepříme, posypeme kmínem a paprikou.
  2. Na obě strany natřeme prolisovaný česnek a hořčici. Plátky naskládáme na sebe a necháme asi 15 minut v pokojové teplotě.
  3. Mezitím nakrájíme cibuli na kostičky. V pekáči rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a restujeme.
  4. Poté dáme plátky krkovičky, chvíli restujeme z obou stran. Podlijeme vodou a pečeme pod poklicí na 150 stupňů 2 hodiny. Kontrolujeme, podléváme.
  5. Po dvou hodinách přidáme sladkou smetanu (můžeme ji zahustit moukou, ale není nutné) a pečeme ještě asi 20 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 793.67 kcal | Protein: 34.74 g | Sacharidy: 11.18 g | z toho cukr: 4.23 g | Tuk: 68.20 g | z toho nas. MK: 31.11 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2465-krkovice-v-horcici-a-smetane