Krkovička se zeleninou a vejcem

Šťavnatá a měkká krkovička doplněná paprikou, rajčetem a vejcem. Výborně zasytí a hodí se k rýži i bramborové příloze.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Krkovici mírně naklepeme. Z obou stran osolíme, opepříme a posypeme sladkou paprikou (nemusí být všechna). Necháme chvíli stranou.
  2. Nakrájíme cibuli a dáme ji restovat na sádlo do zapékací mísy. Přidáme plátky krkovičky, orestujeme z obou stran.
  3. Na krkovičku poklademe nakrájenou papriku na proužky, posypeme zbytkem sladké papriky, podlijeme vodou a dáme péci na 160 °C na cca 2 hodiny.
  4. Upečené poklademe nakrájenými rajčaty. Prostřední část masa poklademe kolečky rajčat, po obvodu dáme půl měsíce. Lépe pak drží rozklepnuté vejce.
  5. Nahoru rozklepneme vejce, ještě jednou osolíme a opepříme, znovu přiklopíme poklicí a dáme na 15 minut dopéct.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 568.50 kcal | Protein: 39.36 g | Sacharidy: 18.67 g | z toho cukr: 12.63 g | Tuk: 35.68 g | z toho nas. MK: 11.41 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2837-krkovicka-se-zeleninou-a-vejcem