Krkovička s vejci a hermelínem

Pomalu dušená krkovička je krásně měkká a šťavnatá. Z obyčejného plátku masa, ale můžete vykouzlit mnohem větší dobrotu, když přidáte vejce a hermelín. Pár minut navíc a skvělé menu je na stole.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Plátky krkovičky rozklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Přidáme sladkou papriku a kmín. Necháme chvíli v pokojové teplotě.
  2. Mezitím nakrájíme cibule na proužky. Vezmeme hlubší pánev s poklicí, rozehřejeme olej a přidáme plátky cibule. Chvíli restujeme.
  3. Na orestovanou cibuli dáme plátky krkovičky a necháme restovat asi 2 minuty na každé straně. Poté podlijeme vodou do 2/3 masa.
  4. Uzavřeme poklicí a necháme 1 hodinu a 45 minut dusit na velmi mírný stupeň. Postupně doléváme vodu a jedenkrát maso obrátíme.
  5. Až je maso měkké, na každý plátek rozklepneme vejce, zvýšíme teplotu a necháme 10 minut pod poklicí.
  6. Nakonec poklademe plátky nakrájeného hermelínu a necháme pod poklicí asi jen 2 minuty.
  7. Podáváme s bramborovou přílohou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 641.19 kcal | Protein: 41.57 g | Sacharidy: 7.29 g | z toho cukr: 3.92 g | Tuk: 49.30 g | z toho nas. MK: 12.42 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2237-krkovicka-s-vejci-a-hermelinem