Pomalu dušená krkovička je krásně měkká a šťavnatá. Z obyčejného plátku masa, ale můžete vykouzlit mnohem větší dobrotu, když přidáte vejce a hermelín. Pár minut navíc a skvělé menu je na stole.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Plátky krkovičky rozklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Přidáme sladkou papriku a kmín. Necháme chvíli v pokojové teplotě.
Mezitím nakrájíme cibule na proužky. Vezmeme hlubší pánev s poklicí, rozehřejeme olej a přidáme plátky cibule. Chvíli restujeme.
Na orestovanou cibuli dáme plátky krkovičky a necháme restovat asi 2 minuty na každé straně. Poté podlijeme vodou do 2/3 masa.
Uzavřeme poklicí a necháme 1 hodinu a 45 minut dusit na velmi mírný stupeň. Postupně doléváme vodu a jedenkrát maso obrátíme.
Až je maso měkké, na každý plátek rozklepneme vejce, zvýšíme teplotu a necháme 10 minut pod poklicí.
Nakonec poklademe plátky nakrájeného hermelínu a necháme pod poklicí asi jen 2 minuty.
Podáváme s bramborovou přílohou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 641.19 kcal |
Protein: 41.57 g |
Sacharidy: 7.29 g |
z toho cukr: 3.92 g |
Tuk: 49.30 g |
z toho nas. MK: 12.42 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2237-krkovicka-s-vejci-a-hermelinem