Krkovička se žampiónovou omáčkou

Pomalu dušená krkovička si skvěle rozumí se žampionovou omáčkou a kari rýží. Zachutná ale i s knedlíkem.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Ve větším hrnci s poklicí rozehřejeme olej (50 ml). Přidáme okořeněné plátky krkovičky. Orestujeme z jedné i druhé strany a podlijeme vodou. Snížíme teplotu na nejmenší, aby voda jen probublávala a přidáme balení žampionových plátků.
  2. Dusíme asi 2 hodiny, občas promícháme a dolijeme vodu.
  3. Hotové ocedíme a necháme si výpek. Rozehřejeme druhou polovinu oleje, přidáme mouku a rychle mícháme. Necháme zpěnit a zalijeme vývarem. Dochutíme solí a pepřem.
  4. Do omáčky přimícháme zpět hotové maso a žampiony a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 465.78 kcal | Protein: 36.24 g | Sacharidy: 5.13 g | z toho cukr: 0.29 g | Tuk: 33.26 g | z toho nas. MK: 6.60 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1759-krkovicka-se-zampionovou-omackou