Pomalu dušená krkovička si skvěle rozumí se žampionovou omáčkou a kari rýží. Zachutná ale i s knedlíkem.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Ve větším hrnci s poklicí rozehřejeme olej (50 ml). Přidáme okořeněné plátky krkovičky. Orestujeme z jedné i druhé strany a podlijeme vodou. Snížíme teplotu na nejmenší, aby voda jen probublávala a přidáme balení žampionových plátků.
Dusíme asi 2 hodiny, občas promícháme a dolijeme vodu.
Hotové ocedíme a necháme si výpek. Rozehřejeme druhou polovinu oleje, přidáme mouku a rychle mícháme. Necháme zpěnit a zalijeme vývarem. Dochutíme solí a pepřem.
Do omáčky přimícháme zpět hotové maso a žampiony a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 465.78 kcal |
Protein: 36.24 g |
Sacharidy: 5.13 g |
z toho cukr: 0.29 g |
Tuk: 33.26 g |
z toho nas. MK: 6.60 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1759-krkovicka-se-zampionovou-omackou