Vepřová krkovička s klobásou a žampiony

Plátek šťavnatého masa s chutí po klobásce a žampionech přelité jemnou šťávou. Podávat můžeme s pečenými brambory, hranolky nebo se zeleninovým salátem.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Plátky masa si opláchneme, nakrojíme po stranách, naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. V pánvi si rozehřejeme olej a masou z obou stran prudce opečeme dozlatova. Poté maso vyndáme bokem.
  3. Cibuli si nakrájíme na kousky, vsypeme do pánve po opečených plátcích a opékáme do hněda.
  4. Zaprášíme moukou, krátce orestujeme, rozředíme vodou, přidáme bujón. Přivedeme k varu a necháme provařit asi 5 minut.
  5. Plátky masa si vložíme do hrnce a přes síto na něj přecedíme šťávu z pánve. Necháme na mírném ohni vařit do změknutí masa.
  6. Klobásu a opláchnuté žampiony si nakrájíme na plátky a opečeme zvlášť na másle.
  7. Krkovičku dáme na talíř, přelijeme šťávou, posypeme opečenými žampiony s klobáskou, doplníme o přílohu a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 548.54 kcal | Protein: 37.62 g | Sacharidy: 10.68 g | z toho cukr: 4.16 g | Tuk: 39.49 g | z toho nas. MK: 11.11 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3386-veprova-krkovicka-s-klobasou-a-zampiony