Plátek šťavnatého masa s chutí po klobásce a žampionech přelité jemnou šťávou. Podávat můžeme s pečenými brambory, hranolky nebo se zeleninovým salátem.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Plátky masa si opláchneme, nakrojíme po stranách, naklepeme, osolíme a opepříme.
V pánvi si rozehřejeme olej a masou z obou stran prudce opečeme dozlatova. Poté maso vyndáme bokem.
Cibuli si nakrájíme na kousky, vsypeme do pánve po opečených plátcích a opékáme do hněda.
Zaprášíme moukou, krátce orestujeme, rozředíme vodou, přidáme bujón. Přivedeme k varu a necháme provařit asi 5 minut.
Plátky masa si vložíme do hrnce a přes síto na něj přecedíme šťávu z pánve. Necháme na mírném ohni vařit do změknutí masa.
Klobásu a opláchnuté žampiony si nakrájíme na plátky a opečeme zvlášť na másle.
Krkovičku dáme na talíř, přelijeme šťávou, posypeme opečenými žampiony s klobáskou, doplníme o přílohu a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 548.54 kcal |
Protein: 37.62 g |
Sacharidy: 10.68 g |
z toho cukr: 4.16 g |
Tuk: 39.49 g |
z toho nas. MK: 11.11 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3386-veprova-krkovicka-s-klobasou-a-zampiony