Trhaná vepřová krkovička s bramborovou kaší

Trhaná vepřová krkovička s bramborovou kaší je lahodné a šťavnaté jídlo, které se připravuje pomalým pečením masa, dokud není dokonale měkké a snadno se nerozpadá na vlákna. Výpek dodává masu výraznou chuť, která se skvěle doplňuje s jemnou a krémovou bramborovou kaší. Tento pokrm je ideální pro rodinný oběd nebo večeři, kdy si chcete dopřát poctivou a sytou domácí kuchyni.

Ingredience (4 x porce)

Na bramborovou kaši

Postup přípravy

  1. Krkovici osušíme, potřeme olejem a okořeníme směsí paprik, kmínu, česneku, soli a pepře. Přidáme hořčici a med.
  2. Maso vložíme do pekáče, podlijeme vývarem a pečeme přikryté na 140 °C asi 4 hodiny. Během pečení pravidelně podléváme šťávou.
  3. Po upečení necháme maso odpočinout, poté ho vidličkami natrháme na vlákna a promícháme se šťávou.
  4. Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme, rozmačkáme, přidáme máslo a mléko a vyšleháme do hladka.
  5. Na talíř servírujeme trhané maso s bramborovou kaší a přelijeme výpekem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 804.47 kcal | Protein: 56.02 g | Sacharidy: 43.27 g | z toho cukr: 12.72 g | Tuk: 44.63 g | z toho nas. MK: 14.50 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4529-trhana-veprova-krkovicka-s-bramborovou-kasi