Trhaná vepřová krkovička s bramborovou kaší je lahodné a šťavnaté jídlo, které se připravuje pomalým pečením masa, dokud není dokonale měkké a snadno se nerozpadá na vlákna. Výpek dodává masu výraznou chuť, která se skvěle doplňuje s jemnou a krémovou bramborovou kaší. Tento pokrm je ideální pro rodinný oběd nebo večeři, kdy si chcete dopřát poctivou a sytou domácí kuchyni.
Ingredience (4 x porce)
Na bramborovou kaši
Postup přípravy
Krkovici osušíme, potřeme olejem a okořeníme směsí paprik, kmínu, česneku, soli a pepře. Přidáme hořčici a med.
Maso vložíme do pekáče, podlijeme vývarem a pečeme přikryté na 140 °C asi 4 hodiny. Během pečení pravidelně podléváme šťávou.
Po upečení necháme maso odpočinout, poté ho vidličkami natrháme na vlákna a promícháme se šťávou.
Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme, rozmačkáme, přidáme máslo a mléko a vyšleháme do hladka.
Na talíř servírujeme trhané maso s bramborovou kaší a přelijeme výpekem.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 804.47 kcal |
Protein: 56.02 g |
Sacharidy: 43.27 g |
z toho cukr: 12.72 g |
Tuk: 44.63 g |
z toho nas. MK: 14.50 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4529-trhana-veprova-krkovicka-s-bramborovou-kasi