Pečená krkovice s bramborovým knedlíkem a špenátem

Pečené masíčko s knedlíkem a špenátem je nedělní oběd jako vyšitý.

Ingredience (4 x porce)

na knedlíky

na špenát

Postup přípravy

  1. Očištěnou krkovici si nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme. Vyskládáme maso do pekáčku, přidáme olej či sádlo a posypeme plátky kmínem. Zasypeme také cibulí nakrájenou na proužky a česnekem na plátky. Podlijeme a zakryté pečeme asi hodinu. Podle potřeby podléváme. Poté odklopíme a dopečeme doměkka a dozlatova.
  2. Brambory ve slupce si můžeme uvařit klidně už večer den dopředu. Oloupeme je a nastrouháme na jemném struhadle na vál. Zasypeme moukou a krupičkou, osolíme, přidáme vejce a vypracujeme si těsto. Těsto má být pevné a téměř nelepivé. Pracujeme s ním rychle, dlouhým zpracováváním řídne.
  3. Hotové těsto si rozdělíme na tři stejné díly a vytvarujeme šišky. Podsypáváme hrubou moukou.
  4. Knedlíky ihned vkládáme do vroucí, osolené vody. Jakmile nám klesnou ke dnu, po pár vteřinách je vařečkou odlepíme. Vaříme cca 18 minut.
  5. Potom jeden knedlík vytáhneme, nití rozkrojíme, abychom viděli, zda je dostatečně uvařený.
  6. Knedlíků bude nejspíše více než na 4 porce, záleží na strávnících.
  7. Příprava špenátu: V kastrolu si na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme smetanou a přidáme povolený špenát. Dusíme zakryté, dokud není špenát úplně rozmrazený a vydušená tekutina.
  8. Poté ho osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a vejce.
  9. Mícháme, dokud se nám vajíčko nevysráží a špenát nezahustí.
  10. Přeji dobrou chuť :)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 804.28 kcal | Protein: 53.69 g | Sacharidy: 84.66 g | z toho cukr: 5.85 g | Tuk: 25.34 g | z toho nas. MK: 7.39 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2241-pecena-krkovice-s-bramborovym-knedlikem-a-spenatem