Česká klasika, kterou si s chutí dáme k nedělnímu obědu. Hodí se i pro slavnostní příležitosti. Stačí neuspěchat pečení.
Ingredience (5 x porce)
Postup přípravy
Bůček s vepřovým masem nakrájíme na větší kostky. Dáme do mísy a důkladně promícháme s kořením a prolisovaným česnekem.
Do velkého pekáče dáme na kostičky nakrájené cibule, vložíme okořeněné maso a jen zlehka podlijeme, maximálně 150 ml vody.
Dáme poklici a vložíme do trouby rozehřáté na 300 stupňů. Ihned snížíme teplotu na 130 stupňů a pečeme 3 hodiny. Ke konci pečení odklopíme víko, zvýšíme teplotu na 220 stupňů a necháme pár minut dopéci.
Podáváme se zelím a knedlíkem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 431.02 kcal |
Protein: 19.17 g |
Sacharidy: 9.18 g |
z toho cukr: 3.82 g |
Tuk: 34.74 g |
z toho nas. MK: 12.28 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2303-veprove-vypecky