Vepřové výpečky jsou jedním z typických jídel české kuchyně. Rozhodně budou skvělou volbou pro rodinný oběd, večeři nebo oslavy, protože jsou chutné, vydatné a zároveň jednoduché na přípravu.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Nejprve si maso opláchneme a nakrájíme na kostky o velikosti zhruba 4×4 centimetry. Maso promícháme s 15 g soli na 1 kg masa a dáme stranou.
Cibuli s česnekem oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na plátky.
V kastrůlku si rozpálíme tuk a na něm zpěníme cibuli, ke konci přidáme česnek na plátky a kmín a poté maso, které opečeme ze všech stran tak, aby se zatáhlo.
Jakmile se maso zatáhne, tak vše zalijeme vroucí vodou a umístíme do pekáčku, který těsně zakryjeme alobalem nebo poklicí. Pekáček umístíme do trouby předehřáté na 150°C a pečeme zhruba 1,5 hodiny.
Maso občas zkontrolujeme, promícháme a v případě potřeby přidáme vodu.
Nakonec zvýšíme teplotu na 200°C a pečeme dalších 30-45 minut dokud se voda neodpaří a maso nezíská opečenou barvu. Hotové výpečky servírujeme s knedlíky a dušeným zelím. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 920.72 kcal |
Protein: 16.16 g |
Sacharidy: 3.53 g |
z toho cukr: 1.58 g |
Tuk: 92.74 g |
z toho nas. MK: 33.91 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3873-veprove-vypecky