Vepřové výpečky

Vepřové výpečky jsou jedním z typických jídel české kuchyně. Rozhodně budou skvělou volbou pro rodinný oběd, večeři nebo oslavy, protože jsou chutné, vydatné a zároveň jednoduché na přípravu.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve si maso opláchneme a nakrájíme na kostky o velikosti zhruba 4×4 centimetry. Maso promícháme s 15 g soli na 1 kg masa a dáme stranou.
  2. Cibuli s česnekem oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na plátky.
  3. V kastrůlku si rozpálíme tuk a na něm zpěníme cibuli, ke konci přidáme česnek na plátky a kmín a poté maso, které opečeme ze všech stran tak, aby se zatáhlo.
  4. Jakmile se maso zatáhne, tak vše zalijeme vroucí vodou a umístíme do pekáčku, který těsně zakryjeme alobalem nebo poklicí. Pekáček umístíme do trouby předehřáté na 150°C a pečeme zhruba 1,5 hodiny.
  5. Maso občas zkontrolujeme, promícháme a v případě potřeby přidáme vodu.
  6. Nakonec zvýšíme teplotu na 200°C a pečeme dalších 30-45 minut dokud se voda neodpaří a maso nezíská opečenou barvu. Hotové výpečky servírujeme s knedlíky a dušeným zelím. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 920.72 kcal | Protein: 16.16 g | Sacharidy: 3.53 g | z toho cukr: 1.58 g | Tuk: 92.74 g | z toho nas. MK: 33.91 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3873-veprove-vypecky