Máslová veka

Několikrát jsem obíhala pekařství ve snaze sehnat nebalenou a nekrájenou veku. Po zklamání, že jsou jen na objednávku jsem musela přistoupit k vlastní výrobě. A chlebíčky nebyly nikdy lepší.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Vlažné mléko smícháme se lžící mouky, cukrem a rozdrobeními kvasnicemi. Necháme vykynout kvásek.
  2. Zbytek mouky dáme do mixéru se změklým máslem a solí a spustíme program na vypracování těsta.
  3. Přidáme hotový kvásek a necháme alespoň 15 minut propracovat v mixéru. Těsto nebude lepit.
  4. Necháme vykynout, alespoň 1 hodinu.
  5. Rozválíme placku a smotáme. Utěsníme konce. Dáme pod utěrku a necháme další hodinu kynout.
  6. Pak potřeme rozšlehaným vejcem a dáme na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 30 až 40 minut. Necháme zchladnout a můžeme použít na chlebíčky.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 143.37 kcal | Protein: 3.93 g | Sacharidy: 19.44 g | z toho cukr: 1.08 g | Tuk: 5.08 g | z toho nas. MK: 2.89 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1761-maslova-veka