Křehké ořechové rohlíčky s čokoládou

  • Přidat foto

Perfektní rohlíčky, které nejsou tvrdé a vždy se podaří. Při přípravě postupujte pomaleji a opatrně, těsto je křehké. Rohlíčky se snadno zlomí.

Ingredience

Na obalení

Na namáčení

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Máslo utřete s cukry a žloutkem do husté pěny. Přidejte kůru z citronu, mouku a ořechy. Ručně vypracujte těsto. Několikrát propracujte.
2.
Dejte do sáčku do lednice, nejlépe přes noc, jinak alespoň na několik hodin.
3.
Poté si rozdělte těsto na několik menších dílů, vyválejte ručně váleček a tvarujte rohlíčky. Lépe se pracuje po menších kusech.
4.
Naskládejte na plech s pečícím papírem a pečte v troubě rozehřáté na 180 stupňů asi 10 minut.
5.
Mezitím smíchejte vanilkové cukry s cukrem moučka. Horké rohlíčky obalte v cukru a nechte vychladnout. Poté rozpusťte čokoládu a konce namočte v čokoládě. Nechejte zatuhnout.

Od: Iva V, 26.12.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
10 min vaření
1 hod celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 9 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: cukroví, česká, Vánoce, velikonoce, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
223.42 kcal
Protein
3.16 g
Sacharidy
z toho cukr
21.05 g
8.64 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.06 g
5.51 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.