Křehké ořechové rohlíčky s čokoládou

Perfektní rohlíčky, které nejsou tvrdé a vždy se podaří. Při přípravě postupujte pomaleji a opatrně, těsto je křehké. Rohlíčky se snadno zlomí.

Ingredience (12 x porce)

Na obalení

Na namáčení

Postup přípravy

  1. Máslo utřete s cukry a žloutkem do husté pěny. Přidejte kůru z citronu, mouku a ořechy. Ručně vypracujte těsto. Několikrát propracujte.
  2. Dejte do sáčku do lednice, nejlépe přes noc, jinak alespoň na několik hodin.
  3. Poté si rozdělte těsto na několik menších dílů, vyválejte ručně váleček a tvarujte rohlíčky. Lépe se pracuje po menších kusech.
  4. Naskládejte na plech s pečícím papírem a pečte v troubě rozehřáté na 180 stupňů asi 10 minut.
  5. Mezitím smíchejte vanilkové cukry s cukrem moučka. Horké rohlíčky obalte v cukru a nechte vychladnout. Poté rozpusťte čokoládu a konce namočte v čokoládě. Nechejte zatuhnout.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 304.01 kcal | Protein: 3.03 g | Sacharidy: 40.21 g | z toho cukr: 32.00 g | Tuk: 14.60 g | z toho nas. MK: 5.96 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2304-krehke-orechove-rohlicky-s-cokoladou