Perfektní rohlíčky, které nejsou tvrdé a vždy se podaří. Při přípravě postupujte pomaleji a opatrně, těsto je křehké. Rohlíčky se snadno zlomí.
Ingredience (12 x porce)
Na obalení
Na namáčení
Postup přípravy
Máslo utřete s cukry a žloutkem do husté pěny. Přidejte kůru z citronu, mouku a ořechy. Ručně vypracujte těsto. Několikrát propracujte.
Dejte do sáčku do lednice, nejlépe přes noc, jinak alespoň na několik hodin.
Poté si rozdělte těsto na několik menších dílů, vyválejte ručně váleček a tvarujte rohlíčky. Lépe se pracuje po menších kusech.
Naskládejte na plech s pečícím papírem a pečte v troubě rozehřáté na 180 stupňů asi 10 minut.
Mezitím smíchejte vanilkové cukry s cukrem moučka. Horké rohlíčky obalte v cukru a nechte vychladnout. Poté rozpusťte čokoládu a konce namočte v čokoládě. Nechejte zatuhnout.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 304.01 kcal |
Protein: 3.03 g |
Sacharidy: 40.21 g |
z toho cukr: 32.00 g |
Tuk: 14.60 g |
z toho nas. MK: 5.96 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2304-krehke-orechove-rohlicky-s-cokoladou