Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky jsou česká klasika – křehké ořechové těsto, uvnitř lahodný pařížský krém a nahoře čokoládová poleva. Vypadají slavnostně, chutnají výjimečně a perfektně se hodí na Vánoce i na běžné mlsání.
Reklama
Postup přípravy
1.
Zpracujeme těsto z mouky, cukru, másla, mletých ořechů a žloutku a vypracujeme hladkou hmotu.
2.
Těsto vtlačíme do formiček na rohlíčky, zarovnáme a pokládáme na plech.
3.
Pečeme při 170 °C asi 10–12 minut, dokud začnou lehce zlátnout. Necháme vychladnout a opatrně vyklopíme.
4.
Připravíme pařížský krém, smetanu zahřejeme, přidáme čokoládu, rozpustíme ji a vmícháme máslo.
5.
Necháme krém vychladit v lednici alespoň 2–3 hodiny a poté ho vyšleháme do pevné konzistence.
6.
Krém nastříkáme pomocí zdobícího sáčku na rohlíčky.
7.
Připravíme polevu, čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni.
8.
Nastříkaný krém namáčíme nebo přeléváme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × kusy |
Energetická hodnota |
154.18 kcal |
Protein |
1.73 g |
|
Sacharidy
z toho cukr
|
8.26 g
4.53 g
|
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
12.59 g
6.80 g
|
Reklama
Reklama




