Pařížské rohlíčky jsou česká klasika – křehké ořechové těsto, uvnitř lahodný pařížský krém a nahoře čokoládová poleva. Vypadají slavnostně, chutnají výjimečně a perfektně se hodí na Vánoce i na běžné mlsání.
Ingredience (30 x kusy)
Těsto
Pařížský krém
Čokoládová poleva
Postup přípravy
Zpracujeme těsto z mouky, cukru, másla, mletých ořechů a žloutku a vypracujeme hladkou hmotu.
Těsto vtlačíme do formiček na rohlíčky, zarovnáme a pokládáme na plech.
Pečeme při 170 °C asi 10–12 minut, dokud začnou lehce zlátnout. Necháme vychladnout a opatrně vyklopíme.
Připravíme pařížský krém, smetanu zahřejeme, přidáme čokoládu, rozpustíme ji a vmícháme máslo.
Necháme krém vychladit v lednici alespoň 2–3 hodiny a poté ho vyšleháme do pevné konzistence.
Krém nastříkáme pomocí zdobícího sáčku na rohlíčky.
Připravíme polevu, čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni.
Nastříkaný krém namáčíme nebo přeléváme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x kusy)
Energ. hodnota: 154.18 kcal |
Protein: 1.73 g |
Sacharidy: 8.26 g |
z toho cukr: 4.53 g |
Tuk: 12.59 g |
z toho nas. MK: 6.80 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4642-parizske-rohlicky