Pařížské rohlíčky

Pařížské rohlíčky jsou česká klasika – křehké ořechové těsto, uvnitř lahodný pařížský krém a nahoře čokoládová poleva. Vypadají slavnostně, chutnají výjimečně a perfektně se hodí na Vánoce i na běžné mlsání.

Ingredience (30 x kusy)

Těsto

Pařížský krém

Čokoládová poleva

Postup přípravy

  1. Zpracujeme těsto z mouky, cukru, másla, mletých ořechů a žloutku a vypracujeme hladkou hmotu.
  2. Těsto vtlačíme do formiček na rohlíčky, zarovnáme a pokládáme na plech.
  3. Pečeme při 170 °C asi 10–12 minut, dokud začnou lehce zlátnout. Necháme vychladnout a opatrně vyklopíme.
  4. Připravíme pařížský krém, smetanu zahřejeme, přidáme čokoládu, rozpustíme ji a vmícháme máslo.
  5. Necháme krém vychladit v lednici alespoň 2–3 hodiny a poté ho vyšleháme do pevné konzistence.
  6. Krém nastříkáme pomocí zdobícího sáčku na rohlíčky.
  7. Připravíme polevu, čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni.
  8. Nastříkaný krém namáčíme nebo přeléváme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x kusy)

Energ. hodnota: 154.18 kcal | Protein: 1.73 g | Sacharidy: 8.26 g | z toho cukr: 4.53 g | Tuk: 12.59 g | z toho nas. MK: 6.80 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4642-parizske-rohlicky