Koláč s ořechovou nádivkou
Koláč s ořechovou nádivkou a drobenkou je tradiční sladký moučník, který vyniká tenkým křehkým těstem, bohatou ořechovou náplní a lahodnou křupavou drobenkou na povrchu. Skvěle se hodí ke kávě nebo čaji a potěší každého milovníka domácího pečení.
Reklama
Postup přípravy
1.
Mouku smícháme se solí a cukrem. Přidáme máslo a rukama rychle zpracujeme na drobenku. Přidáme žloutek a vodu, vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinové folie a necháme v lednici minimálně 30 minut odpočinout.
2.
V míse smícháme mleté ořechy, cukr, vejce, smetanu a vanilku do hladké směsi.
3.
Mouku s cukrem promícháme, přidáme máslo nakrájené na kousky a prsty vytvoříme drobenku.
4.
Troubu předehřejeme na 180°C. Těsto vyndáme z lednice, rozdělíme na části a rukama ho namačkáme a roztáhneme přímo do kulaté formy (průměr cca 24 cm) tak, aby pokrylo dno i okraje.
5.
Nalijeme ořechovou náplň a posypeme drobenkou. Pečeme 40–45 minut dozlatova.
6.
Koláč necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme třeba s čajem nebo kávou.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
458.45 kcal |
Protein |
7.16 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
42.42 g
24.30 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
29.50 g
10.96 g
|
Reklama
Reklama