Ořechový řez se žloutkovým krémem

Úžasné ořechové řezy naší babičky nesmí chybět na žádné oslavě, o Vánocích nebo Velikonocích.

Ingredience

Těsto

Poleva

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Rozšleháme změklé máslo s cukrem. Přidáme mouku a mleté vlašské ořechy. Dobře prošleháme.
2.
Ušleháme sníh z bílků a vmícháme do těsta. Rozetřeme na plech s pečícím papírem, zarovnáme.
3.
Dáme péct na 180 stupňů, pečeme 20 až 30 minut.
4.
Na teplé upečené těsto navrstvíme krém. Prošleháme žloutky s cukrem a rozetřeme. Je nutné dlouhé šlehání.
5.
Dáme vychladit a krájíme až druhý den. Krájíme na drobné trojúhelníky.

Od: Iva V, 1.7.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 30 min celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Kategorie: dezert, česká, Vánoce, velikonoce, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
441.40 kcal
Protein
6.62 g
Sacharidy
z toho cukr
48.48 g
39.18 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
24.56 g
9.67 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Einfo

Chcete dostávat nové recepty a články do e-mailu?

Ne, nechci.