Roláda s vanilko-nutellovým krémem

Výborný moučník s neodolatelnou chutí nutelly provoněný rumovým aroma. Nejlépe chutná vychlazený a podávaný se šlehačkou nebo zmrzlinou.

Ingredience (15 x porce)

Krém

Na posypání

Postup přípravy

  1. Vejce rozdělíme na bílek a žloutek. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu.
  2. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukry. Poté zašleháme mouku. Do směsi žloutků opatrně vmícháme sníh. Mícháme jen vařechou a pomalu, aby v těstě zůstal vzduch.
  3. Plech (40 × 50 cm) vyložíme pečícím papírem. Pečící papír nahoře vymažeme máslem.
  4. Nalijeme těsto a rozetřeme do tenké vrstvy do okrajů.
  5. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů asi 15 – 18 minut. Doba pečení opravdu hlídejte, okraje nesmí ztmavnout, roláda by se lámala a nešla by smotat.
  6. Hotovou roládu necháme chvíli vychladnout, a ještě teplou pevně stočíme. Necháme úplně vychladnout a připravíme krém.
  7. Do změklého másla zašleháme uvařený hustý a vychladlý pudink. Při vaření pudinku dejte do mléka cukr, přiveďte mléko k varu a nasypejte rozmíchaný pudink (pudink rozmíchat asi ve 100 ml mléka = 250 ml vaříte s cukrem, 100 ml na rozmíchání).
  8. Uvařený pudink nechte chladnout pod fólií, bude bez škraloupu.
  9. Do másla s pudinkem zašlehejte nutelu a rumové aroma. Pokud použije rum, dejte větší množství. Rumové aroma je mnohem výraznější.
  10. Ochutnejte, a pokud je třeba doslaďte moučkovým cukrem. (Obvykle to třeba není, záleží na typu „nutelly“)
  11. Krém natřete na roládu, stočte. Natřete na povrch a posypejte mandlemi. Dejte přes noc vychladit do lednice.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 291.16 kcal | Protein: 4.90 g | Sacharidy: 35.80 g | z toho cukr: 29.81 g | Tuk: 14.46 g | z toho nas. MK: 6.41 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2602-rolada-s-vanilko-nutellovym-kremem