Nepečená roláda s vaječným krémem

Nepečených rolád existuje spousta druhů, tento recept je chuťově báječný a stojí za vyzkoušení. Roláda má v sobě hodně cukru a másla a spolu s rumem se stává tak trochu kalorickou bombou, ale určitě žádnou ze surovin nenahrazujte. Na receptu je zajímavé, že lze roládu udělat obráceně, kakao vynechat z těsta a použít více sušenek a přidat ho do krému. Budete pak mít těsto světlé a krém hnědý. Chuťově jsou skvělé obě verze.

Ingredience (1 x roláda)

Těsto

Náplň

Postup přípravy

  1. První si rozdrobte sušenky na sypkou směs, za pomocí válečku na válu přeměňte sušenky v mouku. Sušenkovou mouku pak smíchejte s rozpuštěným máslem, přidejte cukr, kakao a rum.
  2. Mléko dejte do těsta pouze, pokud se vám s ním špatně pracuje a je moc drolivé a nelze ho uplácat do soudržné hmoty. Mléko přidávejte postupně, aby vám těsto nezřídlo, museli byste pak přidávat sušenky.
  3. Těsto dejte odpočinout do lednice a připravte si mezitím krém. Na ten budete potřebovat změklé máslo, které vyšlehejte spolu s cukrem, žloutky a rumem dohladka.
  4. Z lednice vyndejte těsto a vyválejte ho v tenký plát, ten pak opatrně přemístěte na potravinářskou folii nebo pečící papír. Takto připravené těsto potřete rovnoměrně krémem.
  5. Nyní roládu pomaličku zaviňte a zkuste ji co nejvíce utahovat. Zavinutou roládu překrojte napůl nebo na třetiny tak, aby se vám vešla do lednice a zabalenou v potravinářské folii uložte do lednice nejlépe do druhého dne ztuhnout.

Nutriční hodnoty (1 x roláda)

Energ. hodnota: 5,950.02 kcal | Protein: 24.01 g | Sacharidy: 722.28 g | z toho cukr: 587.22 g | Tuk: 324.88 g | z toho nas. MK: 203.66 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3484-nepecena-rolada-s-vajecnym-kremem