Skvělá roláda s výborným a osvědčeným vanilkovým krémem. Vypadá krásně a je hotová za pár minut. Dozdobit můžete mletými ořechy, kokosem nebo strouhanou čokoládou, ale nejlépe nechat vyniknout vanilkovou příchuť bez ostatních přísad.
Ingredience (12 x porce)
Krém
Postup přípravy
Jako první rozehřejte troubu, vymažte sádlem plech a vysypejte hrubou moukou. U rolády raději nepoužívejte pečící papír. Pokud jej chcete použít i ten vymažte sádlem.
Oddělíme žloutky a bílky a připravíme si dvě mísy. V jedné míse vyšlehejte se špetkou soli tuhý sníh z bílků. Ve druhé míse šlehejte žloutky s cukry do pěny.
Ke žloutkům přimíchejte vařechou mouku, a nakonec opatrně sníh z bílků. Ten vmíchejte pomalu a co nejméně. Měl by zůstat nadýchaný.
Vlijte na plech a roztáhněte stěrkou do roviny a k okrajům. Pečte na 180 stupňů asi 12 až 15 minut. Pokud si roládu přepečete, bude se vám lámat a nepůjde smotat.
Horkou roládu obraťte a ihned smotejte. Strana, která se dotýkala dna plechu, teď bude uvnitř.
Nechte zvolna vychladnout a připravte si krém.
Nechejte změknout máslo a uvařte si pudink. Do horkého mléka vmíchejte nejprve oba cukry a poté pudinkový prášek rozmíchaný v troše mléka. Pudink nechte vychladnout a postupně zašlehávejte do másla.
Nakonec krém provoňte rumem a natřete na roládu zevnitř i zvenčí. Nechejte v lednici do druhého dne.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 237.49 kcal |
Protein: 3.37 g |
Sacharidy: 37.83 g |
z toho cukr: 32.69 g |
Tuk: 7.42 g |
z toho nas. MK: 4.12 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2346-tradicni-rolada-s-vanilkovym-kremem