Roláda s banány a lískooříškovým krémem

Rolády jsou jednoduché a rychlé. Složitá je jen příprava krému. Tento má jen dvě ingredience a přesto chutná perfektně.

Ingredience (12 x porce)

Krém

Postup přípravy

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, můžeme přidat špetku soli.
  2. V mixéru šleháme žloutky s mlékem a cukrem. Opatrně přimícháme mouku.
  3. Rozehřejeme troubu na 180 stupňů a vymažeme a vysypeme plech. Raději použijte vymazání, pečící papír se hůře sundává. Kdo sáhne po pečícím papíru, musí sundávat po úplném vychladnutí a velmi pomalu.
  4. K těstu přimícháme sníh. Vmícháme jen vařechou a velmi krátce. Těsto rozetřeme v tenké vrstvě na vymazaný plech.
  5. Dáme péct na 20 až 30 minut. Po upečení ihned v rukavicích smotáme a necháme vychladnout.
  6. Připravíme krém. Nutellu nebo jakýkoliv lískooříškový krém vyšleháme s tvarohem. Tvaroh přidávejte po částech, každý liskooříškový krém je jinak hustý. Krém by měl zůstat spíše hustší, ale musí jít rozetřít.
  7. Krém natřete na vychladlou a rozmotanou roládu. Banány nakrájejte na kolečka a rozmístěte po krému. Část krému si nechte na natření horní strany. Opět stočte a nechte vychladit. Můžete posypat mletými oříšky.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 367.14 kcal | Protein: 11.25 g | Sacharidy: 26.24 g | z toho cukr: 15.25 g | Tuk: 24.75 g | z toho nas. MK: 3.55 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1894-rolada-s-banany-a-liskooriskovym-kremem