Kakaová roláda s vanilkovým krémem a bílou čokoládou

Výborná a nadýchaná roláda s jedním ze základních krémů. Výborně chutná podávaná se zmrzlinou nebo šlehačkou. Do krému můžete přidat višně v rumu, čerstvé jahody nebo maliny.

Ingredience (20 x porce)

Těsto

Krém

Poleva

Postup přípravy

  1. Nejprve připravíme krém, aby pudink vychladnul. Oddělíme 100 ml mléka a rozmícháme v něm pudinkový prášek. Zbytek mléka přivedeme k varu. Vlijeme rozmíchaný pudink a povaříme do zhoustnutí.
  2. Za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo dáme na kuchyňskou linku, aby změklo.
  3. Do změklého másla zašleháváme cukry. Šleháme dlouze, třeba i 10 minut. Do rozšlehaného másla vmícháme postupně vychladlý pudink.
  4. Krém dáme na chvíli do lednice.
  5. Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky dáme do mixéru šlehat s cukrem a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s kakaem.
  6. Do žloutků vmícháme vařechou mouku a poté opatrně promícháme se sněhem. Rychle rozetřeme na plech s pečícím papírem a dáme do rozehřáté trouby.
  7. Pečeme na 180 °C asi 15 minut. Necháme mírně vychladnout a stočíme.
  8. Po úplném vychladnutí rozvineme, potřeme krémem a znovu stočíme.
  9. Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, roládu poléváme a dáme tuhnout do lednice. Před zatuhnutím polevy můžeme dozdobit.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 240.93 kcal | Protein: 3.17 g | Sacharidy: 28.35 g | z toho cukr: 23.40 g | Tuk: 13.02 g | z toho nas. MK: 7.77 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4024-kakaova-rolada-s-vanilkovym-kremem-a-bilou-cokoladou