Kakaová roláda s vanilkovým krémem a bílou čokoládou
Výborná a nadýchaná roláda s jedním ze základních krémů. Výborně chutná podávaná se zmrzlinou nebo šlehačkou. Do krému můžete přidat višně v rumu, čerstvé jahody nebo maliny.
Ingredience (20 x porce)
Těsto
Krém
Poleva
Postup přípravy
Nejprve připravíme krém, aby pudink vychladnul. Oddělíme 100 ml mléka a rozmícháme v něm pudinkový prášek. Zbytek mléka přivedeme k varu. Vlijeme rozmíchaný pudink a povaříme do zhoustnutí.
Za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo dáme na kuchyňskou linku, aby změklo.
Do změklého másla zašleháváme cukry. Šleháme dlouze, třeba i 10 minut. Do rozšlehaného másla vmícháme postupně vychladlý pudink.
Krém dáme na chvíli do lednice.
Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky dáme do mixéru šlehat s cukrem a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s kakaem.
Do žloutků vmícháme vařechou mouku a poté opatrně promícháme se sněhem. Rychle rozetřeme na plech s pečícím papírem a dáme do rozehřáté trouby.
Pečeme na 180 °C asi 15 minut. Necháme mírně vychladnout a stočíme.
Po úplném vychladnutí rozvineme, potřeme krémem a znovu stočíme.
Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, roládu poléváme a dáme tuhnout do lednice. Před zatuhnutím polevy můžeme dozdobit.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 240.93 kcal |
Protein: 3.17 g |
Sacharidy: 28.35 g |
z toho cukr: 23.40 g |
Tuk: 13.02 g |
z toho nas. MK: 7.77 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4024-kakaova-rolada-s-vanilkovym-kremem-a-bilou-cokoladou